ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Προς το νέο Δ.Σ. του συλλόγου η παλιά Λεπτοκαρυά , Παρασκευή 13/02/2013



Μετά από 30 χρόνια  παιδί μεταναστών, στη Γερμάνια. Είμαι πλέον, περίπου  20 χρόνια στην Ελλάδα , και έζησα όλες τις πτυχές του δημοτικού -πολιτικού, και κοινωνικού συστήματος της Λεπτοκαρυάς, από της 1/1/2007 έως της 31/1/2010 εκπροσωπώντας , κοινά συμφέροντα των δημοτών , θεσμικά, από τη θέση του...αντιδημάρχου, μάλιστα και  με αρμοδιότητα καταπατήσεων στο δήμο  Ανατολικού Ολύμπου.
Μεταξύ άλλων, στα δικαστήρια Κατερίνης, δημότης πλέον , έχω,   υποχρέωση και δικαίως, κατά μια έννοια να τα προστατεύσω.

Αρκεί όμως αυτό χωρίς την στήριξη του δήμου… και την  παρουσία  μαρτύρων;;;… ΟΧΙ…! αυτό μόνο δεν αρκεί…!!! – μάλιστα τολμώ να πω ότι πλέον κάθε απόπειρα σωτηρίας της δημοτικής περιουσίας, όπως η σημερινή, διοίκηση του δήμου Δίου – Ολύμπου, και όχι μόνο… το αντιλαμβάνονται, αποτελεί ύβρη απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα, όπως κι αν αυτό μπορεί να εκληφθεί…!
ΡΑΧΗ:
Η από 1928 απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Λεπτοκαρυάς… η όποια είχε κατατεθεί στην δικογραφία… δεν
 ήταν αρκετή για να ανατραπεί το κλήμα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια εις βάρος της τοποθεσίας Ράχη (στ Ραχ…)

Στην απόφαση,  από το 1928 στη παλιά Λεπτοκαρυά επισημαίνεται  σαφώς, ότι η θέση Ράχη…! Παραχωρείτε στο δημοτικό σχολείο για γυμναστήριο…!( Στα παιδιά μας, στην κοινωνία μας…! )

Επίσης όλοι στο χωριό λένε ότι εκεί γινότανε και όλες οι εκδηλώσεις...!

 Αυτό το συνυπογράφουνε και 13 σύλλογοι οι οποίοι εκπροσωπούνε το σύνολο των δημοτών της Λεπτοκαρυάς…!

Μεταξύ τους υπογράφει και ο σύλλογος Παλιά Λεπτοκαρυά τον οποίο αντιπροσώπευσα περίπου τρία χρόνια από τη θέση του προέδρου.

 Ωστόσο αναφέρετε και σε βιβλίο τα Τοπωνύμια του  Γεωργίου  Χατζή…!

Μετά από καταγγελία  της  ΚΖ ΕΠΚΑ εφορία αρχαιοτήτων Πιερίας...! 
στης14/3/2012 παραβρέθηκα στα δικαστήρια Κατερίνης, ως μάρτυρας υπεράσπισης δημοτικής έκτασης 10 στρεμμάτων βάση της απόφασης του 1928 ...!(μετά από πολλές αναβολές )

 Στη δίκη δεν δόθηκε ο λόγος στην (εκπροσώπηση… της  ΚΖ ΕΠΚΑ εφορία αρχαιοτήτων Πιερίας...!)(  (η Έφη Παυλάκη Παδερμαλή απουσίαζε…!)
Επίσης,
 άλλες  τρεις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου …! κατέθεσαν τις απόψεις τους, ενώ αυτές οι υπηρεσίες του δημοσίου ιδρύθηκαν και συγκροτήθηκαν τουλάχιστον μετέπειτα  της κοινότητας  Παλιάς Λεπτοκαρυάς , αλλά, και από, την   απόφαση  της, το  1928 υπό την διοίκηση Θεσσαλονίκης…! 

Κανείς , δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος του σημερινού δήμου Δίου – Ολύμπου δεν παραβρέθηκε να προστατέψει όσα προανέφερα.( με την δικαιολογία ότι η δικηγόρος του δήμου εισηγείται ότι δεν έχει ο δήμος τίτλο της έκτασης  κλπ…! Και όταν εγώ ήμουν αντιδήμαρχος τα ίδια έλεγε…!)

Ωστόσο, ως Λεπτοκαρυά να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε…!

Ως εκ τούτου, εγώ, δημότης πλέον , μόνος  αντιμέτωπος στο δικαστήριο της Κατερίνης με την πραγματικότητα μιας νέας κατάστασης!
« Σοφός ο Λαός,
 αλλά  και το ρητό ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη .»

Με το καλό ή με την ανάγκη, τον τρόπο σκέψης που έχουμε εμπεδώσει από τούς προγόνους μας, για την Ράχη…! Η Λεπτοκαρυά καλείται να κάνει εκδηλώσεις στη θέση Ράχη…!

 Πληροφορικά: η απόφαση του δικαστηρίου αθωώνει τους διεκδικούντες, την έκταση,   λόγο της πεντάχρονης παραγραφής του αδικήματος της φράχτης   ! Ώμος δεν τους καθιστά  κυρίαρχους, δεν τους δίνη τίτλο. 

Ο δήμος με απόφαση Δ.Σ. μπορεί να διεκδίκηση στα  δικαστήρια τα νόμιμα...!βεβαίως  μόνο αν θέλει... Ωστόσο, η ιστορία αυτή μοιάζει με ανέκδοτο…! 

Ωστόσο, εμείς που δεν φράξαμε ,
 δημόσια, ή δημοτική έκταση ,αλλά την προστατέψαμε   υπήρξαμε τα μεγαλύτερα θύματα ,και αποδειχτήκαμε ως οι κατώτεροι των περιστάσεων…!

Περίπου: πριν δυο χρόνια εμείς το Δ.Σ, επισκεφθήκαμε. τον δήμαρχο :

Πρώτον, τον εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου για την παλιά Λεπτοκαρυά , για έργο που ο ίδιος… το  ακύρωσε…! Ωστόσο μας έδωσε ελπίδες…!

Ενώ επί θητείας μας… έχουν αναδεχθεί   ,και ανακαινιστήκαν παλιές   βρύσες, αλλά και δρόμοι, και αντιπλημμυρικά  έργα, και   κατατέθηκαν, επιστημονικά αποδειγμένες η ενέργειες, στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας για να χαρακτηριστεί η Π. Λεπτοκαρυά ως « παλιός οικισμός» πρέπει πρώτα να γίνει η Γεωλογική μελέτη…! ωστόσο  προέχει να γίνει  πρώτα η οριοθέτηση του οικισμού & των ρεμάτων. Τα όποια προφορικά ανατέθηκαν στο κ. Ανασ. Μανιάτη. Επίσης αντέδρασα πρώτος για τον δρυμό, ο οποίος έκοβε τον οικισμό στα δυο, με αποτέλεσμα να μάθουν οι φορείς της Πιερίας την αλήθεια,  και αντέδρασαν ομαδικά ,με πρωταγωνιστή τον σύλλογο η παλιά Λεπτοκαρυά.

Τα προβλήματα πολλά ,για να γραφθούνε σε ένα χαρτί: στις 20/2/13 στο εφετείο θα είμαι πάλι για την θέση ράχη … χωρίς την υποστήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου.

 

Ως εκ τούτου  στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου, ενημερώθηκα και χαίρομαι που  αυτά τα θέματα εξελίσσονται ,  σας εύχομαι καλή  συνέχεια, δύναμη, και καλή τύχη!

 

Με εκτίμηση

 Κων/νος Γιάντσιος

πρώην Αντιδήμαρχος

πρώην  δήμου

 Ανατολικού Ολύμπου

                                                                                  Κων/νος Γιάντσιος

                                                                       πρώην  Πρόεδρος του συλλόγου

                                                                   Η ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Συνημμένα:
1 Τοπογραφικό διάγραμμα υφιστάμενης κατάστασης 5/05/2008
2  Απόφαση κοινότητας από το 1928
3 Αεροφωτογραφία του 1945
4 Φωτοερμηνεία
5 Βασιλικό διάταγμα 1918
6 Υπόμνημα των συλλόγων 23/4/2007
7 Έγγραφο  προς το υπουργείο υποδομών μεταφορών  9/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: