ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Μείωση του αφορολόγητου στα 3.500 ευρώ θέλει το ΔΝΤ.

Ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζητά το ΔΝΤ, αν ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος παραμείνει στο 3,5%.  Προτείνει ειδικότερα να μειωθεί η επιστροφή φόρου, από 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 700 ευρώ - ποσό που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο εισόδημα μόλις 3.500(!) ευρώ.

Το Ταμείο έχει ήδη γνωστοποιήσει την
απαίτηση του  τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι οποίοι δεν την απορρίπτουν, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός για αφορόλόγητο όριο  λίγο άνω από το ήμισυ του ισχύοντος (περί τις 5.500 ευρώ).

Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. πρέπει ή να περιορισθεί  στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος σε εφικτά, ρεαλιστιά επίπεδα, ή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Ενα από αυτά τα μέτρα είναι η προτεινόμενη μείωση του αφορλόγητου στα 3.500 ευρώ, με την οποία υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εξασφαλίσει πρόσθετα ετήσια φορολογικά έσοδα 3,6 δισ. ευρώ.

 Αν στο ποσό αυτό προστεθούν 900 εκατ. ευρώ  από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις - την οποία ζητά επίσης το ΔΝΤ -  θα είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Πηγή:  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: