ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσία: Οι Τούρκοι μας έδωσαν τις συντεταγμένες όπου ήταν οι στρατιώτες τους.

Στην Τουρκία πετά το μπαλάκι της ευθύνης η Ρωσία για τον κατά λάθος ρωσικό βομβαρδισμό που κατέληξε στο θάνατο τριών τούρκων στρατιωτών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην
πόλη αλ-Μπαμ της βόρειας Συρίας, όταν ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κτήριο όπου στεγάζονταν τουρκικές δυνάμεις, με τη Μόσχα ωστόσο να υποστηρίζει σήμερα ότι η ίδια η Άγκυρα είχε δώσει τις συντεταγμένες για τη ρωσική επιδρομή.

«Δυστυχώς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις μας εκτελούσαν επιθέσεις κατά τρομοκρατών, καθοδηγήθηκαν από συντεταγμένες που τους είχαν οι τούρκοι εταίροι μας. Οι τούρκοι ένστολοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο ομόλογό του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τη λύπη του.

Η Τουρκία πάντως δεν φαίνεται για την ώρα διατεθειμένη να κλιμακώσει διπλωματικά το συμβάν.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε νωρίτερα πως οι έως τώρα πληροφορίες καταδεικνύουν ότι τα φίλια πυρά ήταν το «ανεπιθύμητο αποτέλεσμα ανακριβών πληροφοριών, συντεταγμένων».

Προσέθεσε πως το ζητούμενο είναι η στενότερη συνεργασία και ο καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις τουρκικές δυνάμεις.

Πηγή:  SKAI.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: