ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δανία: Χωρίς χρέος σε ξένο νόμισμα για πρώτη φορά εδώ και 183 χρόνια

Δανία: Χωρίς χρέος σε ξένο νόμισμα για πρώτη φορά εδώ και 183 χρόνια
Η κεντρική τράπεζα της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πληρώσει το σύνολο του ξένου χρέους της για πρώτη φορά στα τελευταία 183 χρόνια.
"Στις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση της Δανίας θα αποπληρώσει το τελευταίο δάνειο σε ξένο νόμισμα, ύψους 1,5 δισ. δολ. Για πρώτη φορά τα τελευταία 183 χρόνια η κυβέρνηση της Δανίας δεν έχει χρέη σε ξένο νόμισμα" τονίζεται στην ανακοίνωση της Danmarks Nationalbank.
Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Δανίας είχε ζητήσει εξωτερικό δανεισμό για να εξασφαλίσει  ότι θα μπορούσε να διατηρήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε ικανοποιητικά επίπεδα.
"Ο μόνος λόγος για τον οποίο η δανική κεντρική κυβέρνηση αυξάνει τα δάνεια σε ξένο νόμισμα είναι να εξασφαλίσει ότι τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος είναι επαρκή. Τα τελευταία χρόνια, η κεντρική κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να λάβει δάνεια σε ξένο νόμισμα, καθώς τα προηγούμενα δάνεια σταδιακά αποπληρώθηκαν" σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει χρέος. Στο τέλος του 2016 το χρέος της Δανίας διαμορφώθηκε στα 625 δισ. κορώνες (92 δισ. δολ.).http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: