ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει να ζητήσει και από την αντιπολίτευση δεσμεύσεις για τα νέα μέτρα.

«Παραθυράκι» στο να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή κλείσει, άφησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Παρόλα αυτά έσπευσε να διευκρινίσει ότι
«ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (της επίτευξης συμφωνίας).

Επανέλαβε δε ότι παραμένουν τα «αγκάθια» σε ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό λέγοντας ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες».

«Υπάρχει διαπραγμάτευση σε βασικά ζητήματα πολιτικής όπως το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό, έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές» ανέφερε ο κ. Ράις.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι «κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι η λεγόμενη ιδιοκτησία του προγράμματος αποτελεί για το ΔΝΤ καθοριστικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα και επιτυχία του προγράμματος.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου, ο εκπρόσωπος τους παρέπεμψε στους Ευρωπαίους και υπενθύμισε ότι αποτελεί επιθυμία τόσο των Ευρωπαίων όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Πηγή:  koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: