ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Έντονες αντιδράσεις κατά του Τσίπρα στο Βερολίνο- Η Μέρκελ στηρίζει τον Σόιμπλε.


Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου στο Βερολίνο για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που θα κυκλοφορήσει αύριο, βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ζητούν από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον κ. Τσίπρα μετά τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή. 

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Ραμσάϊερ λέει στην "Bild" πως "ο κ. Τσίπρας παραβιάζει όσα συμφωνήθηκαν στη Μάλτα μέσα σε δύο ημέρες. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σοβαρός".

Πριν από λίγη ώρα υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση από τη γερμανική καγκελαρία, η οποία παρέχει πλήρη κάλυψη στον κ. Σόιμπλε για τη σκληρή του στάση λέγοντας πως για να δοθούν νέα κεφάλαια θα πρέπει το ΔΝΤ να συμμετάσχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

"Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε διαφορετικά θα ήταν μια ριζική διαφοροποίηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία δεν θα συμβαδίζει με την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, με συνέπεια την ακύρωση του ελληνικού προγράμματος" αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται επίσης ότι "τα περιθώρια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όπως τη ζητεί το ΔΝΤ είναι πολύ περιορισμένα".

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: