ΑρχειοθήEις μνήμην του Ορφέως Μεγάλο κακό η ημιμάθεια…!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ : Μέχρι και έωςκη ιστολογίου

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μια εμπειρία στον Όλυμπο που..."Μαγνητίζει"



Μια εμπειρία στον Όλυμπο που...Μια ηλιόλουστη ημέρα του Αυγούστου και ένα μικρό ταξίδι στους πρόποδες του Ολύμπου προς τααρχαία Λείβηθρα ήταν η αιτία να βιώσω ένα παράξενο φαινόμενο για το οποίο θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός αν μου το περιέγραφαν άλλοι πρωταγωνιστές του.
Σε μια από τις κλασσικές ανηφόρες προς το βουνό και πηγαίνοντας σε ένα καταπληκτικό καφέ που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, διαβάζω πάνω στο δρόμο: «Στοπ μαγνητικό πεδίο». Αμέσως θυμήθηκα ότι ήταν ένα από τα παράξενα μέρη της Ελλάδος όπου η ανηφόρα δεν είναι ακριβώς ανηφόρα και η κατηφόρα δεν είναι ακριβώς κατηφόρα. Αμέσως ακινητοποίησα το αυτοκίνητο πατώντας φρένο πάνω στην «ανηφόρα». Eπιχειρώντας να το ελευθερώσω, αισθανόμουν το όχημα να παραμένει ακίνητο. Ξεκινήσαμε πάλι το αυτοκίνητο και λίγο πιο πάνω το σταματώ πάλι βάζοντας «νεκρή» ταχύτητα. Το rav4 δύο τόνων (καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό) επιμένει να παραμένει ακίνητο πάνω στην «ανηφόρα» με νεκρή ταχύτητα και εμείς να παθαίνουμε τη πλάκα μας!!!
Μια εμπειρία στον Όλυμπο που...Αφού επισκεφτήκαμε το πανέμορφο καφέ μερικές στροφές πιό πάνω, στο γυρισμό αποφάσισα να κάνω μερικά «τεστάκια» διότι δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα προηγουμένως. Πρώτα ανεβοκατέβηκα τον δρόμο, τον παρατήρησα απο όλες τις γωνίες του ώστε να αποκλείσω την περίπτωση της οφθαλμαπάτης. Πράγματι. Ο δρόμος ήταν όπως φαινεται στη παρακάτω φωτογραφία. Κλασσική Ανηφόρα - κατηφόρα. 
2Αυτή είναι η Θέα πάνω απο το πανέμορφο καφέ. Ο παράξενος δρομος (με το άσπρο αυτοκίνητο να "κατηφορίζει")
Όπως φαίνεται παρακάτω στο βίντεο, το πρώτο τεστ ήταν, καθώς κατεβαίνω με "νεκρά" ταχύτητα, να αφήσω το αυτοκίνητο να κυλίσει μόνο του. Αφού βγήκα εν κινήσει από το αυτοκίνητο (τόκανα κι αυτό), το παρακολουθούσα έκπληκτος να σταματάει. Δοκιμάζω να το σπρώξω με όλη μου τη δύναμη στη ..."κατηφόρα" και βλέπετε ότι τσουλάει με το ζόρι ενάμισι περίπου μέτρο.
Να τονίσω οτι σε άλλη περίπτωση παρόμοιας κατηφόρας, σε μια επόμενη στροφή του Ολύμπου, το rav με "νεκρά" ταχύτητα έφευγε σαν σφαίρα! Στη συνέχεια λοιπόν, το σπρώχνω με το ένα χέριπρος την "ανηφόρα" πανεύκολα, βλέποντάς το να ανεβαίνει σταθερά και να μένει ακίνητο σχεδόν στο ψηλότερο σημείο του δρόμου και εγώ να αισθάνομαι οτι ενσαρκώνω ήρωα της Μarvel!!!
Το δεύτερο τεστ ήταν με το νερό. Άδειασα ένα πλαστικό μπουκάλι στο έδαφος και το νερό ανέβαινε προς τα πάνω!!! Στη συνέχεια και στο τρίτο τεστ σκέφτηκα να κυλίσω το γεμάτο πλαστικό μπουκάλι νερό στη "κατηφόρα" να δούμε με περιέγεια που θα σταματήσει και το τέταρτο τεστ ήταν το σπρώξιμο μιας κονσέρβας σκυλοτροφής. Την κονσέρβα κάποια στιγμή την ώθησα πολύ δυνατά. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στο βίντεο. Σταματά να κυλάει σε φανερή κλίση! Η κονσέρβα μάλιστα, όχι μόνο σταματούσε να κυλάει στη κατηφόρα, αλλά γύριζε όπως φαίνεται λίγο και προς τα πίσω.
Τελικά, σε αυτή τη χώρα ότι είναι ανεξήγητο (τουλάχιστον για σήμερα), για κάποιους είναι ...δαιμονισμένο. Όποτε για καλό και για κακό, οι εκφραστές της εγχώριας δεισιδαιμονίας φρόντισαν να τοποθετήσουν στη περιοχή (photo παρακάτω) ένα τεράστιο ξύλινο σταυρό ώστε να εξαγνίσουν το "κακό" φροντίζοντας παράλληλα να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό ακόμη και στα "σκαλιά" της κατοικίας των Θεών.
3
Σας προτείνω το μέρος για μια μοναδική περιπέτεια.
adonis

Δεν υπάρχουν σχόλια: